EasyLife scoort
4.0 op basis van
217 beoordelingen
0800 62080
Terug naar de lijst

Huishoudtip : Hoe maak je je bril het best schoon?

Door af en toe zorg te dragen voor je bril door deze schoon te maken verleng je zijn levensduur en behoud je ook de kwaliteit van het zicht.

Hoe maak je je bril het best schoon?
Hou je bril onder koud of lauw stromend water en gebruik een zachte zeep of een speciale brilspray om eventuele vetresten te verwijderen. Vermijd te agressieve detergenten of afwasproducten op basis van citrusextracten. Deze kunnen immers te hard inwerken op het materiaal van je bril.

Je droogt een bril best af met een schone zachte doek die gewassen is zonder wasverzachter, want dit kan een wazige film op de glazen achter laten. Een nieuw microvezeldoekje is eigenlijk het meest geschikte materiaal om je bril en je brilglazen mee te drogen. Dergelijke doekjes worden doorgaans ook meegeleverd met een nieuwe bril.

Alcoholdoekjes, ja of nee?
Hans Anders raadt het gebruik van deze doekjes af. De alcohol kruipt in de reeds aanwezige krasjes en kan de ontspiegeling- en/of kraswerende laag doen loskomen. Bovendien bevatten ook deze doekjes houtvezels, met krasjes tot gevolg.

Zo berg je je bril op:
Je bril berg je het best op in een harde brillenkoker. Niet voorhanden? Zorg dan op zijn minst dat hij steeds met de glazen naar boven ligt.

Secuur met temperatuur!
Hoge of lage temperaturen en je bril zijn niet de beste maatjes. Extreme temperaturen kunnen je bril immers vervormen. Te vermijden: direct en straf zonlicht, verwarmingstoestellen, ‘onschuldige’ maar gevaarlijke plaatsen zoals op het dashboard van je auto of de sauna.

Hoe je je bril niet moet schoonmaken !
Een onschuldig zakdoekje, een keukenpapiertje of een stukje T-shirt om je bril te poetsen kan redelijk kostelijke gevolgen hebben. Mogelijk bevatten ze schadelijke materialen zoals grovere houtvezels die je brilglazen permanent kunnen beschadigen. Krassen op je bril zijn er immers voor altijd!

of bel
0800 62080
Vandaag nog open tot 18u


Dien een aanvraag in

Klanten vertrouwen
op onze huishoudhulp

Dankzij EasyLife genieten al meer dan 17.500 gezinnen
van een stralend huis of een gladgestreken garderobe.

4,6/5 Score op tevredenheid