EasyLife scoort
4.0 op basis van
217 beoordelingen
0800 62080
Terug naar de lijst

Huishoudtip : hoe houden we het hoofd koel met dit weer?

Dat het warm is, hoeven we jullie zeker niet te vertellen... Maar wisten jullie dat het vandaag de warmste dag is sedert het jaar 1901? Gelukkig hebben we nu meer mogelijkheden om het hoofd koel te houden, dan destijds! We hebben enkele tips voor u verzameld, die een afkoelend effect hebben en dit overdag zowel als 's nachts!

konijn zomer

1. Water, water en nog eens water...
Veel water drinken en een duik in het zwembad. Dat werkt! Maar heb je ook een plantensproeier in huis? Vul het dan met gekoeld water en benevel je gezicht. Voor je gaat slapen, hou je je polsen onder koud stromend water. Maak ook je slapen nat met koel water, en was je voeten voor het slapengaan. Je kan ook een nat T-shirt aantrekken. En een nat washandje bij de hand houden die je kan gebruiken om je te verfrissen.

2. Stop je laken of t-shirt in de diepvries
Stop je laken of dekbedovertrek en je kussensloop in een plastic zak en leg die enkele uren in de diepvrieskast. Je kan ook hetzelfde doen met je pyjama of nachtkleed, of met je t-shirt.

3. Kies katoenen beddenlakens
Katoenen lakens zijn het beste in deze hittegolf; de stof zal meer ademen dan synthetische lakens.

4. Hou de ramen dicht
De ramen overdag openzetten, is geen goed idee. De warme buitenlucht dringt zo je kamer binnen. Bij valavond kan je je raam op een kiertje zetten. En s'morgens vroeg ook. Leg een natte dweil op de vensterbank, zo koelt de lucht af.

5. Ventilators + bevroren flessen
Ventilators doen bij deze hitte niet veel meer dan hete lucht in het rond blazen. Zet je echter een paar bevroren waterflessen voor de blazer, zal de lucht in de kamer een stuk sneller afkoelen.

6. Gebruik je eigen lichaam om af te koelen
Vooral in de holte van je nek daar waar je schouder eindigt en je hals begint, liggen je aderen zeer dicht aan de oppervlakte. Als je op die plek iets kouds legt, voert je eigen bloed de koude je hele lichaam rond. Dit werkt ook bij je slapen, polsen en voeten.

7. Vermijd apparatuur die warmte opwekt
Probeer warme (gloei)lampen, kaarsen en andere apparatuur die warmte afgeven zo veel mogelijk te mijden. Maak in plaats van een warme maaltijd vandaag eens een lekkere gezonde maaltijdsalade. De hitte van de oven en de pannen op het vuur zorgen teveel extra warmte.

8. Bescherm je hele huis tegen de zon
Een zonnescherm zorgt ervoor dat er schaduw verschijnt op de buitenmuren van je huis, waardoor deze minder snel op zullen warmen. Vaak blijven de buitenmuren nog wel een aantal uurtjes ‘nagloeien’, nadat de zon verdwenen is.
Overweeg ook eens om planten tegen je muur op te laten groeien op strategische plekken, of om een struik of boom te planten die een prettige schaduw op je huis werpt. Een bladverliezende boom houdt je huis in de zomer koel, en laat in de winter het felbegeerde zonlicht door.

9. Doe lekker rustig aan
Laat het huishouden voor wat het is en maak je niet te druk, daar krijg het alleen maar warm van! Misschien is dit het uitgelezen moment om een poetsdame te overwegen?

of bel
0800 62080
Vandaag nog open tot 18u


Dien een aanvraag in

Klanten vertrouwen
op onze huishoudhulp

Dankzij EasyLife genieten al meer dan 17.500 gezinnen
van een stralend huis of een gladgestreken garderobe.

4,6/5 Score op tevredenheid