Easy Life scoort
4.0 op basis van
217 beoordelingen
0800 62080
Terug naar de lijst

Vermijd problemen met uw huispersoneel dankzij dienstencheques!

Artikel uit Trends:

Tijdens de zomervakantie verscheen een Koninklijk Besluit (BS 28 juli, p. 55.916) dat occasionele arbeid definieerde als elke activiteit verricht ten behoeve van een huishouden van de werkgever of zijn gezin, "met uitzondering van manuele huishoudelijke activiteiten".

Manuele huishoudelijke activiteiten, zo stelt de tekst, kunnen "onder geen enkele omstandigheid beschouwd worden als occasionele arbeid".

Daarmee verdween meteen ook de vroegere vrijstelling van aangifte voor prestaties van minder dan acht uur per week. Elke prestatie van dit type moet sinds 1 oktober worden aangegeven.

Voor werkgevers die personeel in dienst hebben dat onder de vorige wet niet moest worden aangegeven, is dit een bruuske wijziging.

Ze moeten zich immers bekendmaken als werkgever, een Dimona-aangifte indienen, per kwartaal nog een andere aangifte bij de RSZ indienen en, uiteraard, bijdragen betalen.

Ontsnappen aan die administratieve tsunami kan via het systeem van de dienstencheques. Gewoon doorgaan 'zoals vroeger' wordt echter zelfs met een verzekering riskant.

Bij een schadegeval moet de 'arbeidsongevallenverzekeraar' immers zowel de RSZ als het Fonds voor Arbeidsongevallen op de hoogte brengen van de niet-naleving van de wet.

of bel
0800 62080
Vandaag nog open tot 18u


Dien een aanvraag in

Klanten vertrouwen
op onze huishoudhulp

Dankzij Easy Life genieten al meer dan 9000 gezinnen
van een stralend huis of een gladgestreken garderobe.

4,6/5 Score op tevredenheid