Easy Life scoort
4.2 op basis van
23935 beoordelingen
Terug naar de lijst

Ramen poetsen zonder strepen

Ramen schoonmaken zonder strepen


Schone ramen kunnen een heel huis er helderder en uitnodigender doen uitzien, maar er is niets erger dan een streperig raam! Gelukkig kun je met de juiste benodigdheden en technieken je ramen in een mum van tijd sprankelend krijgen, zonder strepen achter te laten. Het vuil van je ramen halen kan een uitdagende taak zijn. Als je niet over het juiste gereedschap of de juiste kennis beschikt, kan het moeilijk zijn om ze schoon te krijgen zonder strepen achter te laten. Maak je echter geen zorgen, wij zijn er om je te helpen! Hier volgen enkele tips voor het ramen poetsen.


Begin met de juiste benodigdheden


De sleutel tot streeploze ramen is het gebruik van de juiste benodigdheden. Voor de meeste soorten ramen heb je alleen een zachte doek (zoals microvezel), witte azijn, water en een spuitfles of emmer nodig. De azijn helpt vuil en vet te verwijderen en voorkomt dat er strepen op het glas ontstaan. U kunt ook een trekker gebruiken bij het ramen wassen voor grotere ruiten als u een extra streeploze afwerking wilt. Andere nuttige benodigdheden zijn een zachte borstel, een natte doek en een degelijke spons. Zelfs droge proppen krantenpapier en een droge handdoek kunnen van pas komen!


Bereid uw oplossing voor


Om uw reinigingsoplossing te maken, mengt u één deel witte azijn met twee delen warm water in uw spuitfles of emmer. Zijn uw ramen heel vuil, dan helpt dit het ergste vuil en aanslag af te breken zonder vlekken of strepen achter te laten. Vul de fles niet te vol; het is het beste om te beginnen met kleine hoeveelheden omdat het gemakkelijker is om meer oplossing toe te voegen als dat nodig is! Moest je toch iets teveel oplossing toegevoegd hebben, kan je steeds nog een beetje water toevoegen. Deze oplossing zal ervoor zorgen dat het grove vuil en de hardnekkige vlekken in een mum van tijd verdwijnen en je ramen schoon achterblijven. Zodra u het meeste vuil heeft verwijderd, kunt u overgaan tot het wassen van uw ramen en met een natte spons oneffenheden wegvegen.


Glansmiddel


Wassen zonder strepen is natuurlijk prioriteit, maar door het toevoegen van een scheutje glansmiddel kan je ervoor zorgen dat je ramen ook mooi shiny achterblijven en je lang kan genieten van het blinkende glas.


Van boven naar beneden schoonmaken


Bij het ramen zemen, begint u bovenaan en werkt u met overlappende bewegingen naar beneden tot u de onderkant van elke ruit bereikt. Dit zorgt ervoor dat er geen strepen achterblijven en vuiltjes als water voor de zon verdwijnen. Maak vloeiende bewegingen die mekaar snel opvolgen, want van zodra het water droogt is er kans op eventuele strepen. Het is belangrijk om het reinigingsmiddel niet te lang op de ruit te laten zitten; het moet onmiddellijk na het aanbrengen met een droge doek of wisser worden weggeveegd om vlekken of strepen op het glasoppervlak te voorkomen. Zo voorkomt u strepen als het water op elk stuk glas opdroogt.


Gebruik lauw water


Gebruik lauw zacht water of zelfs warm water en een nat zeemleer en zorg ervoor dat alle ruiten tegelijk in een vloeiende beweging worden gewassen. Wees voorzichtig met heet water, want dat kan strepen veroorzaken en het glasoppervlak beschadigen. Het is ook belangrijk dat u regenwater gebruikt in plaats van kraanwater voor het beste resultaat, want kraanwater bevat mineralen, wat niet in regenwater zit, die strepen op uw ramen kunnen achterlaten als ze opdrogen. Gebruik regenwater en zorg er na het wassen voor dat er geen strepen achterblijven met een goede spons of doek en eventueel wat allesreiniger in plaats van alleen water.


Ramen wassen zonder strepen

Het schoonmaken van uw ramen hoeft geen uitdaging te zijn! Met deze eenvoudige tips en trucs kunt u uw ramen langer streeploos houden en genieten van proper gewassen ramen. Denk eraan bij het ramen lappen: begin met de juiste benodigdheden, zoals een goede microvezeldoek en lauw water, bereid uw oplossing correct voor en reinig van boven naar beneden voor maximale efficiëntie en een streeploos resultaat! Door uw ramen regelmatig schoon te maken komt er meer natuurlijk licht in uw huis en krijgen ze een extra glans! Ramen wassen zonder strepen, geen uitdaging meer! Veel succes en geniet van je heldere ramen!

Open van ma to do van 9 tot 17u
Open vrij van 9u tot 14u

Dien een aanvraag in

Vraag vrijblijvend poetshulp aan

Hoe werkt het?

  1. Vul vrijblijvend het formulier in en geef daarbij uw wensen aan.
  2. Wij gaan op zoek naar een passende huishoudhulp op basis van uw wensen en behoeften.
  3. Wij nemen contact met u op. Op werkdagen binnen 48 uur.

Hoe werkt het?

  1. Vul vrijblijvend het formulier in en geef daarbij uw wensen aan.
  2. Wij gaan op zoek naar een passende huishoudhulp op basis van uw wensen en behoeften.
  3. Wij nemen contact met u op. Op werkdagen binnen 48 uur.

Klanten vertrouwen
op onze huishoudhulp

Dankzij Easy Life genieten al meer dan 19.500 gezinnen
van een stralend huis of een gladgestreken garderobe.

8,4/10 Score op tevredenheid

Griet T. uit Aarschot heeft 3 uur geleden huishoudhulp aangevraagd.

Kristof V. uit Gent heeft 14 uur geleden huishoudhulp aangevraagd.

Johny P. uit Zulte heeft 6 uur geleden huishoudhulp aangevraagd.

Rohina H. uit Tongeren heeft 11 uur geleden huishoudhulp aangevraagd.

Lore G. uit Herzele heeft 4 uur geleden huishoudhulp aangevraagd.