EasyLife scoort
4.0 op basis van
217 beoordelingen
0800 62080
Terug naar de lijst

Huishoudtip : vriezer ontdooien en schoonmaken !

De vriezer is ideaal om kliekjes in te bewaren, waardoor je altijd een lekkere maaltijd in huis hebt. Maar eens in de zoveel tijd moet je je vriezer ontdooien en schoonmaken. Maar hoe?

1. Feeling hot, hot, hot

Tja, wat ga je met al die dikke ijsbrokken in je vriezer doen? Je kunt met een bijtel aan de slag, maar of dat nou zo’n goed idee is, dat betwijfelen we. Daarom moet je ervoor zorgen dat de ijsbrokken smelten, en hoe anders kun je je vriezer ontdooien door dit met heet water te doen.

Vul een schaal, kom of kopje (afhankelijk van de grootte van je vriezer) met kokend water en zet deze in de vriezer. Doe de deur van de vriezer dicht en laat dit zo’n tien minuten staan. Door de hete stoom die van het kokende water afkomt, wordt het ijs zacht of smelt het zelfs helemaal, waardoor deze binnen mum van tijd ijsvrij is.

2. Schoonmaakazijn in de vriezer

Op plekken waar je eten bewaart, heb je vaker last van vervelende en vieze geuren. Zo kan dat ook in de vriezer het geval zijn. Om dit te voorkomen, maak je de binnenkant van de vriezer -na het ontdooien natuurlijk- schoon met schoonmaakazijn.

Ook kun je je eigen schoonmaakmiddel maken door het citroensap, zout en water te mengen en hiermee de binnenkant van de vriezer onder handen te nemen. Een goedkopere oplossing dan een duur (chemisch) schoonmaakmiddel speciaal voor de vriezer.

of bel
0800 62080
Open morgen om 9u


Dien een aanvraag in

Klanten vertrouwen
op onze huishoudhulp

Dankzij EasyLife genieten al meer dan 17.500 gezinnen
van een stralend huis of een gladgestreken garderobe.

4,6/5 Score op tevredenheid