Easy Life scoort
4.2 op basis van
22587 beoordelingen
Terug naar de lijst

Huishoudtip : Schimmel in de badkamer verwijderen

Er zijn een aantal manieren om schimmel succesvol te verwijderen uit uw badkamer. Het is echter nog belangrijker dat u de schimmel vervolgens niet meer laat terugkomen. Ook hiervoor zijn een aantal tips en tricks te geven...

Hoe ontstaat schimmel in uw badkamer?
Schimmel ontstaat op plekken waar het warm en vochtig is. De badkamer kan dus bij uitstek een plaats zijn voor de ontwikkeling van schimmels. Schimmels vestigen zich meestal in hoeken en in voegen. Daarnaast kan schimmel ook kitranden aantasten, omdat deze kitranden redelijk zacht zijn en derhalve geschikt zijn voor de schimmel om zich in te nestelen. Verder zijn schimmels te vinden op plekken waar afvalwater wordt afgevoerd zoals het doucheputje, de afvoer van het bad en het badmeubel. Schimmels zijn ook te vinden op plekken waar stoom condenseert zoals het plafond van de badkamer, eventuele ruiten en spiegels. Het is verstandig om geregeld uw badkamer te inspecteren op beginnende schimmels die te herkennen zijn aan bruine puntjes op de hierboven aangegeven plaatsen.

Hoe kunt u schimmel uit uw badkamer verwijderen?
Er zijn veel verschillende manieren waarop u schimmel uit uw badkamer kunt verwijderen. De meest effectieve en efficiënte manieren staan hieronder:
• Een goede methode voor het verwijderen van schimmel is het oplossen van 6 gram soda in 1 liter heet water. Giet het mengsel vervolgens over de aangetaste plekken of wrijf dit mengsel over de aangetaste plekken met een borstel. Vergeet niet na te spoelen met schoon water.
• Een tweede methode die gebruikt kan worden voor het verwijderen van schimmel uit uw badkamer is verdund bleekwater. Meng 25 milliliter bleekwater met een 1 liter water en dep de door schimmel aangetaste plekken met een spons. Als het gewenste resultaat niet in een keer tot stand komt kunt u deze behandeling enkele keren herhalen.
• Bij zeer hardnekkige schimmels kunt u ook een schimmelverwijderingsproduct aanschaffen zoals HG schimmel, vocht en weerplekken reiniger. Op de gebruiksaanwijzing krijgt u verdere instructies hoe u met het product dient om te gaan.

Let op! Houd er rekening mee dat sommige tegels en materialen niet tegen bovenstaande of andere schimmelverwijderingsmethodes of schimmelverwijderingsproducten bestand zijn. Zorg dat u goed op de hoogte bent van de weerbaarheid van uw tegels en materialen in uw badkamer. Verder is het verstandig om te werk te gaan met handschoenen en een mondkapje.

Hoe zorgt u dat schimmel uit uw badkamer weg blijft?
Als u schimmel in uw badkamer wilt voorkomen is het van groot belang om uw badkamer goed te luchten. Dit zorgt ervoor dat stoom wordt afgevoerd en dus niet kan condenseren en verschimmelen. Daarnaast is het zeker aan te raden om uw douchecabine, bad en overige sanitair na gebruik goed droog en schoon te maken. Op deze manier ontneemt u de schimmel de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Verder doet u er goed aan om uw plafond te behandelen met schimmelwerende verf. Deze verf is gemakkelijk aan te brengen en garandeert u een schimmelvrij plafond. Het is echter ook verstandig om uw badkamer te laten tegelen met gladde tegels en dunne voegen. Op deze manier krijgt een schimmel weinig kans om zich te hechten aan vloer of muren. Ten slotte is het verstandig om potentiële broedplaatsen voor schimmels zoals sponzen en badmatten geregeld te vervangen of te wassen.

http://huis-en-tuin.infonu.nl/huishoudelijk/120895...

Open van ma to do van 9 tot 17u
Open vrij van 9u tot 14u


Dien een aanvraag in

Vraag vrijblijvend poetshulp aan

Hoe werkt het?

  1. Vul vrijblijvend het formulier in en geef daarbij uw wensen aan.
  2. Wij gaan op zoek naar een passende huishoudhulp op basis van uw wensen en behoeften.
  3. Wij nemen contact met u op. Op werkdagen binnen 48 uur.

Hoe werkt het?

  1. Vul vrijblijvend het formulier in en geef daarbij uw wensen aan.
  2. Wij gaan op zoek naar een passende huishoudhulp op basis van uw wensen en behoeften.
  3. Wij nemen contact met u op. Op werkdagen binnen 48 uur.

Klanten vertrouwen
op onze huishoudhulp

Dankzij Easy Life genieten al meer dan 19.500 gezinnen
van een stralend huis of een gladgestreken garderobe.

8,4/10 Score op tevredenheid

Emanuelle C. uit Eernegem heeft 1 uur geleden huishoudhulp aangevraagd.

Charlotte V. uit Avelgem heeft 2 uur geleden huishoudhulp aangevraagd.

Wim R. uit Borgerhout heeft 18 uur geleden huishoudhulp aangevraagd.

Stefanie L. uit Leerbeek heeft 5 uur geleden huishoudhulp aangevraagd.

Nele D. uit Oostkamp heeft 20 uur geleden huishoudhulp aangevraagd.