EasyLife scoort
4.0 op basis van
217 beoordelingen
0800 62080
Terug naar de lijst

Huishoudtip : Kauwgomvlekken verwijderen uit kleding of andere materialen

Kauwgom laat zich goed verwijderen door het te bevriezen. Het laat zich dan gemakkelijk breken en verwijderen uit alle soorten (be)kleding... De restvlekken kunnen met een beetje ether of azijn op een doekje worden weggehaald.

Om de kauwgom te bevriezen kan je ervoor kiezen met een ijsblokje te werken. Er zijn ook speciale spuitbussen in de handel waarmee je gemakkelijk de kauwgum snel kan bevriezen. Heb je toevallig een busje aanstekergas in huis, werkt dit eveneens perfect gezien aanstekergas dezelfde werking heeft als stikstof. Je kan er ook voor opteren het gehele kledingstuk een paar uurtjes in de diepvriezer te leggen (doe je kledij dan wel eerst in een plastic zak!!), maar dan dien je wel het kledingstuk in bevroren toestand omzichtig te behandelen : eens bevroren kan het textiel van je kledij ook wel gemakkelijk breken!

Kauwgom in textiel of kauwgom in de haren laat zich eveneens zeer goed verwijderen met olie-achtige producten zoals pindakaas, baby-olie en boter. De kauwgom zal zeer zacht worden en is hierdoor gemakkelijk te verwijderen. Het wordt nog gemakkelijker als je gewoon wat pindakaas op de kauwgum smeert en het kledingstuk dan op 40 graden wast. Er blijven dan ook geen vetvlekken van de pindakaas achter.

Kauwgom in textiel (of op vloeren) is ook goed te verwijderen met wasbenzine, aceton, thinner of terpentine en een stuk keukenrol. Maak het papier vochtig met de wasbenzine en wrijf dan voorzichtig over de vlek. Werkt perfect en de kleur van je kleding blijft perfect behouden! Laat het kledingstuk hierna even in de buitenlucht hangen om de geur weg te krijgen. Dit werkt vooral heel goed met velours.

Kauwgom op houten oppervlakken krijg je weg door er wat tandpasta op te smeren en er lichtjes met een doekje over te wrijven.

Heb je kauwgom op je autodak teruggevonden, smeer er dan wat smeermiddel op (WD 40) uit een spuitfles en wrijf het geheel dan weg met een keukenpapiertje... Weg binnen 5 seconden!

of bel
0800 62080
Open donderdag om 9u


Dien een aanvraag in

Klanten vertrouwen
op onze huishoudhulp

Dankzij EasyLife genieten al meer dan 17.500 gezinnen
van een stralend huis of een gladgestreken garderobe.

4,6/5 Score op tevredenheid