EasyLife scoort
4.0 op basis van
217 beoordelingen
0800 62080
Terug naar de lijst

Huishoudtip : Het is weer zomer! Hoe krijg ik die vervelende mieren uit mijn huis op een zo 'groen' mogelijke wijze en dus ook zonder die dure producten?

Om mieren te bestrijden kan u ervoor kiezen dure producten te kopen. Toch zijn er een hoop natuurvriendelijke methodes die eveneens doeltreffend zijn in uw strijd tegen de mieren...

* Als u last heeft van mieren is er een plantaardige oplossing voor uw probleem. Als er goudsbloemen, afrikaantjes, muntplantjes, lavendel, boerenwormkruid, of bieslook geplant wordt bij de plaats waar de mieren overlast bezorgen maken de mieren liever een omweg. Mieren hebben een hekel aan de geur van deze planten.

* U kan er ook voor kiezen een streep met citroen afwas over de plek te spuiten waar ze steeds vandaan komen, ze zijn echt de volgende dag nergens meer te vinden.

* Nog een milieuvriendelijke tip tegen mieren in de tuin: giet enkele dagen achter elkaar liters kokend water over de nestuitgangen. Je hebt hier echt liters voor nodig, want de gangen zijn erg lang. Dit is een zeer effectieve methode om de hele kolonie te zien verdwijnen! Als je een kraan hebt met kokend water, neem dan de tuinslang hiervoor en laat het water een uurtje over het nest stromen. Hou wel je kinderen en huisdieren even uit de buurt zodat ze zich niet verbranden!

* Bij last van mieren kun je koperdraad voor de dorpel van de deur spannen. Mieren komen niet over koper heen.

* Om mieren weg te sturen, het gebruikte afwaswater over de plaats waar ze zijn gooien en weg zijn ze. Lukt dat niet in 1 keer, dan meerdere keren herhalen. Het lukt bij mij altijd.

* Deze tip werkt echt bij mieren. Strooi op het mierenpad of uitgang koffiedik (gewoon uit de filter). Doe dit eveneens tegen je buitendeuren en buitenmuren aan... na een/twee dagen zijn de mieren weg. Je kunt het hierna gewoon opvegen (indien nodig). Koffiedik helpt ook tegen slakken op je plantjes : gewoon koffiedik op de grond gooien rond het plantje!

* Heeft u veel last van mieren, strooi dan wat talkpoeder op de nestjes, de mieren hebben een hekel dat de poeder aan de pootjes en de vleugels zitten. Na een paar dagen zijn ze zo goed als verdwenen. Na regen wel herhalen.

* Met een 5 cent euro muntstuk, houdt u mieren op een afstand. Leg een muntstuk (of meerdere) bij de deuropening, en de mieren blijven liever buiten.

* Leg daar waar de mieren binnenkomen enkele kruidnagels, de mieren mijden deze plaats

* Een teentje knoflook open snijden en bij het nest neerleggen.

* Doe op een mierennest wat zout dan komen bijna alle mieren eruit en dan kokend heet water over heen gooien doe dit 1 a 2 keer en het werkt wij hebben er geen last meer van.

* Strooi waspoeder op het traject van de mieren en je ziet er geen terug.

* Als je last van mieren hebt in de keuken moet je in de hoeken en randen van je plinten alsook aan de buitenkant van je deurdrempel een lijntje gemalen kaneel strooien, mieren hebben een hekel aan de geur van kaneel.

* Pak een ui, snij wat blokjes en leg dit waar ze naar binnen komen.

* Strooi nootmuskaat op het mierenspoor : mieren houden daar niet van en blijven echt weg, waarschijnlijk net als met kaneel houden ze niet van de geur.

* De tuin is buiten en daar leven ook mieren. Maar die wil je niet binnen. Het is mogelijk een grens te leggen waar de mieren niet overheen gaan. Zet in de tuin/het terras op de tegels een ononderbroken krijtstreep. Gewoon wit schoolbordkrijt. Zo kunnen de mieren vrij rondmarcheren buiten, maar niet binnen hun kampement opslaan.

* WERK ECHTER NOOIT MET GIST : als je honing, confituur of andere zoete zaken mengt met meel of gist... dan krijg je de mieren wel weg maar ook bijen en huisdieren zullen hierdoor de dood vinden! De honing maakt het zoet en dus lekker voor de mieren, maar ook voor bijen en huisdieren... In de meel zit gist. Als dit vervolgens wordt gegeten, dan gaat de gist zijn werk doen en gisten waardoor de dieren doodgaan.

* LET OOK OP MET BRUINE SUIKER : Mieren storten zich op de bruine suiker, maar de bruine suiker gist eveneens in hun magen. Niet goed voor de mieren maar ook niet goed voor de bijen waarvan er al zo weinig zijn!

* Mieren kunnen zuur verspreiden als ze bedreigd worden. Ik gooi azijn in de uitgangen (paar keer herhalen), dit vinden ze heel erg en ze gaan definitief verhuizen. Milieuvriendelijk! Als je dezelfde azijn met water in een spuitfles doet, kan je hiermee de kozijnen en deuropeningen mee besprenkelen : een zeer effectieve methode om de mieren buiten te houden !

En uiteraard niet vergeten : een propere keuken nodigt geen enkele mier uit! Als u na elke maaltijd het aanrecht opnieuw spic en span maakt, de afwas doet, de vloer even opdweilt en alle etensresten verbant naar de (goed afgesloten) vuilbak of de koelkast, vinden de mieren er geen voedsel meer en blijven weg!

(www.omaweetraad.com)

of bel
0800 62080
Open morgen om 9u


Dien een aanvraag in

Klanten vertrouwen
op onze huishoudhulp

Dankzij EasyLife genieten al meer dan 17.500 gezinnen
van een stralend huis of een gladgestreken garderobe.

4,6/5 Score op tevredenheid