EasyLife scoort
4.0 op basis van
217 beoordelingen
0800 62080
Terug naar de lijst

Huishoudtip : Gebruikte theezakjes? Niet weggooien want dit kan je ermee doen!

De volgende keer dat je een lekkere tas thee zet, gooi het gebruikte theezakje dan niet weg maar hou ze allemaal bij in een doosje. Je kan ze immers nog voor een heleboel dingen gebruiken. Om pasta op smaak te brengen, muizen te verjagen of huidirritaties te verzachten, bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos...

Sterke thee
Fan van de wat straffere theesoorten? Hou je gebruikte theezakjes dan bij, en voeg er eentje aan je volgende kopje toe. Een gebruikt zakje bevat op zichzelf uiteraard niet evenveel smaak als een vers, maar de twee samen zorgen voor een straf kopje thee. Deze techniek werkt met alle soorten thee, maar geeft het beste effect bij groene theesoorten.

Geef smaak aan pasta
Gebruikte theezakjes zijn ook een ideaal hulpmiddel om ander voedsel op smaak te brengen. Zet een pot water op het vuur, en hang het theezakje er in. Wanneer het water kookt, haal je het theezakje weg en voeg je de pasta, rijst of andere granen toe. Tips nodig? Havermout combineert goed met kaneel- of chai thee, pasta gaat goed samen met groene thee en rijst is erg lekker met jasmijn- of kamillethee.

Vervelende geurtjes
Last van vervelende geurtjes in huis? Gebruikte thee is de oplossing. Doe de gebruikte, losse theebladeren in de kattenbak, bewaar enkele oude theezakjes in de koelkast of leg een paar (droge) gebruikte theezakjes onderaan de vuilbak en je hebt geen last meer van vieze geurtjes. Zo simpel is het.

Last van muizen?
Muizen hebben een hekel aan de geur van thee. Verstop gebruikte theezakjes in kasten, kelders en andere hoekjes en gaatjes waar ze door kunnen kruipen. Het zal ervoor zorgen dat de viervoeters zeker twee keer zullen nadenken voor ze je huis binnendringen.

Bad vol antioxidanten
Niets zo goed voor de huid als antioxidanten, en laat thee nu net boordevol antioxidanten zitten. Voor een heerlijk ontspannend en verzorgend bad, voeg je dus best wat gebruikte theezakjes aan het badwater toe. Jasmijnthee is ideaal wanneer je voor een spa at home-ervaring gaat. Nood aan een relaxmomentje? Dan kies je best voor kamillethee.

Verzacht irritaties
Gekoelde, vochtige theezakjes zijn een natuurlijke manier om huidirritaties te verzachten. Vermoeide ogen? Verbrand door de zon? Blauwe plekken? De vochtige theezakjes zullen je huid meteen beter doen aanvoelen.

Slechte adem?
Van gebruikte thee kan je makkelijk een goedkoop én effectief mondwater maken. Zet wat zachte thee van je gebruikte theezakjes (muntthee werkt het beste) en spoel je mond met het brouwsel. Je ochtendadem is meteen verdwenen.

Poetsmiddel
Zet opnieuw een kopje thee, maar enkel met theezakjes die je al eens eerder gebruikt heb. Vervolgens kan je het theewater gebruiken om houten vloeren weer proper te maken en hun glans terug te geven. Daarnaast is het ook een goedkope manier om glas mee te poetsen. Vingerafdrukken en vuil verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Bron : www.hln.be

of bel
0800 62080
Open donderdag om 9u


Dien een aanvraag in

Klanten vertrouwen
op onze huishoudhulp

Dankzij EasyLife genieten al meer dan 17.500 gezinnen
van een stralend huis of een gladgestreken garderobe.

4,6/5 Score op tevredenheid