Easy Life scoort
4.3 op basis van
3464 beoordelingen
0800 62080
Terug naar de lijst

11 tips voor je auto bij vriesweer!De winter is weer in het land en dat brengt vervelende situaties met zicht mee. Zeker wanneer je ’s morgens vroeg voor een bevroren auto staat: bevroren autoruiten, deuren die niet opengaan, een batterij die niet meewilt,… Deze 11 tips helpen je om je bij vriesweer om je auto sneller gebruiksklaar te krijgen.

Gebruik geen ijskrabber

Gebruik in de plaats van een ijskrabber een verstuiver met ontsmettingsalcohol verdund met water. Spuit het op je voorruit en de alcohol laat het ijs verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Laat je motor niet te lang warmdraaien

Rij meteen weg na het starten. Het benzineverbruik en de schadelijke uitstoot van een koude motor is namelijk veel hoger dan bij een warme motor. De katalysator ‘slaapt’ nog, de olie is bij wintertemperaturen zeer stroperig. Bij koude temperaturen si een motor pas na vier kilometer warm genoeg en pas dan bereikt hij een normaal verbruik en geeft hij normale prestaties. Een motor die stilstaand warmdraait zal ook sneller verslijten.

Doe geen lange startpoging

Wel doen: als de motor niet vlot aanslaat, dan doe je beter een paar korte startpogingen dan een lange. De batterij is een van de zwakste punten van een auto in de winter en als ze te zwaar belast wordt, zal ze het begeven.

Koplampen helpen batterij

Als het starten niet meteen wil lukken, steek je best even de koplampen aan. Zo warm je de batterij op.

Ruitenwissers zijn geen ijswissers

Gebruik nooit je ruitenwissers om ijs te wissen. Je krijgt er er niet alleen smurie op je ruiten, het beschadigt ook je ruitenwissers. Giet nooit warm water op bevroren ruiten

Nooit warm water op bevroren ruiten gieten

Aangevroren autoruiten ontdooien door er warm water over te gieten, is een absolute no-go! Door de koude temperaturen en het warme water kan je autoruit barsten en bovendien kan het water, eens het afgekoeld is, gaan aanvriezen.

Wrijf je ruit in met shampoo

Aan de binnenkant van je voorruit kan je tegen dampaanslag de ruit inwrijven met een beetje schoonmaakmiddel of shampoo.

Dek je ruiten af en steek een kurk achter je ruitenwissers

Dek je ruit niet af met krantenpapier, want dit kan aankoeken als het bevriest. Gebruik karton of speciale folie. Wil je geen aangevroren ruitenwissers, steek dan een kurk tussen je autoruit en j ruitenwissers.

Doe grafietpoeder in de sloten

Breng op voorhand wat grafietpoeder aan in de sloten en steek je sleutel een paar keer in het slot om het poeder goed te verspreiden. Dit voorkomt bevroren sloten.

Gebruik geen handrem

Omdat de handrem kan vastvriezen, is het beter deze niet te gebruiken bij serieus vriesweer. Beter is de wagen in versnelling te zetten en - als je op een helling staat - wielblokken te gebruiken.

Strooi talkpoeder op de deurrubbers

Deurrubbers kunnen vastvriezen. Trek niet te hard aan de deuren want de rubbers kunnen loskomen. Smeer de rubbers vooraf in met talkpoeder. Je kan ook rubbervet gebruiken.

of bel
0800 62080
Open van ma to do van 9 tot 17u
Open vrij van 9u tot 14u

Dien een aanvraag in

Vraag vrijblijvend poetshulp aan

Hoe werkt het?

  1. Vul vrijblijvend het formulier in en geef daarbij je wensen aan.
  2. Wij gaan op zoek naar een passende hulp op basis van jouw wensen en behoeften.
  3. Wij nemen contact met je op. Op werkdagen binnen 4 uur.

Hoe werkt het?

  1. Vul vrijblijvend het formulier in en geef daarbij je wensen aan.
  2. Wij gaan op zoek naar een passende hulp op basis van jouw wensen en behoeften.
  3. Wij nemen contact met je op. Op werkdagen binnen 4 uur.

Klanten vertrouwen
op onze huishoudhulp

Dankzij Easy Life genieten al meer dan 17.500 gezinnen
van een stralend huis of een gladgestreken garderobe.

8,4/10 Score op tevredenheid