Easy Life scoort
4.0 op basis van
217 beoordelingen
0800 62080

Sodexo Dienstencheques

De huishoudhulpen van Easy Life werken via dienstencheques. Wat dienstencheques zijn en wat voor voordelen het gebruik van deze cheques bieden, zullen wij u hieronder uitleggen.

Wat zijn dienstencheques?

Dienstencheques verschaffen particulieren een betaalmiddel om hun huishoudhulp / poetshulp te betalen. Deze dienstencheques worden door de federale overheid gesubsidieerd en zijn dus voordelig om als betaalmiddel te gebruiken. Dienstencheques kunnen alleen gebruikt worden om een huishoudhulp van een erkende onderneming, zoals Easy Life, uit te betalen. Per jaar kan een reguliere gebruiker 500 dienstencheques bestellen. Voor eenoudergezinnen, personen met een handicap of mindervalide kind, of oudere personen gelden andere aantallen en.


Waarom met dienstencheques betalen?

Het antwoord op deze vraag is simpel: het is voordelig. De eerste 400 dienstencheques kosten een particulier slechts 9 Euro per stuk, waarvoor een huishoudhulp 1 uur werk uitvoert. De 100 daaropvolgende dienstencheques kosten 10 Euro per stuk. Deze tarieven kunnen zo laag zijn dankzij subsidies van de overheid. Daarnaast is een dienstencheque ook nog eens tot 30% fiscaal aftrekbaar, wat het uiteindelijke uurtarief nog kan verlagen tot slechts 6,30 euro.


Wat met dienstencheques betalen?

Dienstencheques mogen enkel gebruikt worden om hulp te vergoeden die in de privésfeer plaatsvindt. Het gaat hierbij om alle taken die een poetsvrouw doet, zoals poetsen, wassen, strijken, boodschappen doen en eten koken. Voor strijk kan u natuurlijk ook altijd terecht in een van onze strijkateliers. Hulp in een professionele omgeving, zoals bijvoorbeeld het poetsen van een dokterswachtzaal, kantoor of studio die u aan derden verhuurt, mag niet met dienstencheques vergoed worden.


Soorten dienstencheques

Er zijn verschillende soorten dienstencheques waarmee u kan werken. U kan kiezen voor papieren dienstencheques of elektronische. Hou er bij het bestellen van dienstencheques rekening mee dat de papieren cheques 8 maanden geldig zijn. Daarom geeft Easy Life de voorkeur aan elektronische dienstencheques.

Meer informatie

Het Vlaams Gewest heeft een uitgebreide website met alle informatie over dienstencheques.

Heeft u na het lezen van deze informatie over dienstencheques toch nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze kantoren in uw buurt.

of bel
0800 62080
Open dinsdag om 9u

Dien een aanvraag in

Klanten vertrouwen
op onze huishoudhulp

Dankzij Easy Life genieten al meer dan 9000 gezinnen
van een stralend huis of een gladgestreken garderobe.

4,6/5 Score op tevredenheid